Nordiska etikettbolaget

clearfix">

Nordiska Etikettbolaget jobbar med Textil profilering. Ett exempel på detta kan vara ett trycka en logotyp på en tröja. Eller en text med tvättinstruktioner på en tyglapp. 

Nordiska Etikettbolaget hade förut ett analogt order- och produktionsflöde där det mesta hanterades på papper. En orderutskrift skickades runt i produktionskedjan. Man lämnade vidare den utskrivna ordern till ansvarig person för nästa steg i kedjan, denne gjorde sitt jobb, fyllde i pappret och lämnade vidare det till nästa steg i flödet. För att ha koll på produktionsflödet var man helt enkelt tvungen att samla in alla papper och manuellt sammanställa status. 

För att effektivisera detta byggde vi en iPadvänlig webblösning. Personalen arbetar med PC och iPads för att uppdatera informationen i produktionsflödet. Vi var med från början till slut och jobbade i hela kedjan från kravformulering, utveckling, systemtestning, acceptanstestning och utbildning.

Detta gav följande positiva effekter:

  • Statistik - man kan få översikt på vilka ordrar som ligget i vilket steg
  • Spårbarhet - man kan identifiera vilka ordrar som behöver hanteras manuellt för att inte fasta onödigt länge i ett steg
  • Risken att det blir fel blir mindre
  • Risken att papper försvinner än sannolikt större än att iPaden försvinner

 

 

Dina utmaningar: 
Johan Svensson - Försäljningschef

Intiro har gjort ett mycket bra jobb i utvecklingen av vårt nya produktionssystem.

Vi på Nordiska Etikettbolaget hade från början en klar bild över vad vi ville åstadkomma. Under de första kravseminarierna visade Intiros personal att de snabbt förstod vad vi menade och de tog initiativet till att driva vidare projektet och formulera funktioner och flöden i det kommande systemet.

Systemet är nu färdigt, levererat och produktionssatt på utsatt tid.